Sokáig féltem ettől a recepttől, a paprika feketére sütésétől, macerásnak tartottam, mígnem egy kerti partin Szerbiában nevelkedett szomszédasszonyom elő nem rukolt ezzel az istent salátával. Azóta én is minél gyakrabban készítem, mert amúgy a paprikát más formájában nem nagyon eszem meg.
Hozzávalók: 4 db Kapia paprika, 2 evőkanál oliva olaj, 2 evőkanál fehér borecet, 2 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyemzöld.
A paprikákat tűzhely felet, gyakran megforgatva süssük feketére. Tegyük át egy hőálló tálba és fedjük le. Hagyjuk állni 10-15 percig. Ekkor vizes kézzel, kés segítségével húzzuk le a megégett részeket, alatta ott lesz a szép, omlós, piros húsa. Magházát vágjuk ki, húsát csíkozzuk fel és tegyük egy tálba. Locsoljuk meg olíva olajjal, ecettel, szórjuk meg felaprított fokagymával és petrezselyemmel.
A paprikákat tűzhely felet, gyakran megforgatva süssük feketére. Tegyük át egy hőálló tálba és fedjük le. Hagyjuk állni 10-15 percig. Ekkor vizes kézzel, kés segítségével húzzuk le a megégett részeket, alatta ott lesz a szép, omlós, piros húsa. Magházát vágjuk ki, húsát csíkozzuk fel és tegyük egy tálba. Locsoljuk meg olíva olajjal, ecettel, szórjuk meg felaprított fokagymával és petrezselyemmel.
3 megjegyzés:
Hm... nekem is nagy kedvencem. Valami fergetegesfinom tud lenni! :)
Nagyon szeretem főleg kápiából. Igazán guszta
Igen, én is a kapia mellett köteleztem el magam!
Megjegyzés küldése