2010. július 16., péntek

Apró fricska a kánikulának: Csokis-kókuszos mousse

Nem az a kimondott kánikula édesség, legalábbis, ha a készítési módját nézem; kevergetni kell az alapot a tűzhelynél állva, majd sütőben fél órát szaunáztatni. De hát az évezetért félre teszi az ember az előítéleteit! Mert a végeredmény, a behűtött krémes csokis-kókuszos fincsi lágy falatok! Hmm! Na azt már egy kis medence partján láblógatva is el tudom képzelni!

Csokis-kókuszos mousse


Hozzávalók: 2 dl tej, 2,5 dl tejszín, 100 g, kókuszkrém, 150 g étcsokoládé, 4 tojás sárgája, 1/3 bögre cukor

Forraljuk össze a tejet, a tejszínt, közben adjuk hozzá a kókuszkrémet, legvégül tördeljük bele az étcsokoládét. Tegyük félre kissé hűlni. A tojások sárgáját keverjük össze a cukorral és a két masszát elegyítsük össze.Visszatéve alacsony hőfokon sűrítsük be, de feolyamatosan kevergessük nehogy odakapjon.
A tálkákat tegyük egy nagy tepsibe, amit félig töltsünk meg vízzel. Töltsük meg a tálkákat krémmel és fedjük be az egészet foliával. Előmelegített sütőben 30 percig gőzöljük így a pudingot.
Hagyjuk lehülni és hűtőben pihentessük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails