A Brizola Hirini roston sült húst jelent, amit 12-18 órán át érlelnek olívaolajos, citromos, oregánóval fűszerezett pácban, majd faszenes grillsütőn, többször átfordítva megsütik. Gyakran tálalják vörösboros Mavrodaphne-mártás kíséretében, rizzsel, vagy patetesz lemonatesz, azaz citromos burgonya és saláta körítésében.
Talán nem követtem el szentségtörést, amikor az alap-pácot feltupíroztam egy kiskanálnyi mustárral és hogy még omlósabb legyen a hús kb. 30 percig sütőzacskóban sütöttem, utána került a grill-serpenyőre.
Brizola Hirini (Roston sült sertésszelet)
Tegyük a hússzeleteket egy tálba és locsoljuk, szórjuk meg az összes hozzávalóval. Lefedve egy éjszakán át érleljük a hűtőben. Másnap grillsütőn megsüthetjük, páclevet rácsöpögtetve többször átforgatva.
Én ezt most másként csináltam, faszén hiányában a hússzeleteket sütőzacskóba tettem és úgy 30-40 percig omlósra sütöttem. Az utolsó percekben egy grillserpenyőn megkapattam a húst, hogy azért a végeredmény grillszerű legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése