2010. július 4., vasárnap

Choco & coco


Csoki és kókusz, a legjobb párosítás. Egy hirtelen jött babalátogatás alkalmából készítettem, amúgy last minute. Blanka baba imádni való, mindenki szívét meghóditotta a maga 11 hetességével. A süti sikere csak utána következhetett. Némi szabadkozás után a részemről, amiért a tészta törik, azért a süti eltűnt a tányérokról.

Csokis, kókuszos tekercs

Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 4 evőkanál cukor,10 dkg liszt, 3 evőkanál keserű kakaópor, 4 evőkanál kókuszolaj.
A krémhez: 3 dl tejszín, 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg kókuszkrém (creamed coconut), 5 dkg porcukor

Kezdjük a krémmel, mert jól behűtve az igazi.
A csokoládét tördeljük bele a tejszínbe és forraljuk fel. Adjuk hozzá a porcukrot és a kókuszkrémet. Kevergessük gyakran és amikor besűrűsödik tegyük félre, hagyjuk kihűlni.
Ekkor keverjük át habverővel és tegyük hűtőszekrénybe.
Amikor jól lehűlt habosítsuk át ismét robotgéppel.

A tésztához a tojásokat keverjük krémesre a cukorral. Adjuk hozzá a kókuszolajat, majd forgassuk bele a lisztet és a kakaóport. Sütőpapírral kibélelt tepsin (20 x 30-as) terítsük szét a masszát és közepes lángon 12 perc alatt süssük meg. Hintsük meg porcukorral  és még melegében tekercseljük fel. Amikor a tészta kihűt, belül és kívül kenjük be a krémmel.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails