2012. február 9., csütörtök

Süti hétvégére: Macskaszem

Remek házias sütemény. Könnyen elkészíthető és látványos. Mi is kell még? Hát persze, hogy finom legyen. Nos ez, az! Legalábbis annak, aki szereti a meggyes-diós dolgokat. És nagyon jól elkészíthető gyerekkel is. Imádják a meggyszemeket a tészta szélére pakolni, majd a kis újjukkal összetekercselni...

Macskaszem

Hozzávalók 2 rúdhoz: 25 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 10 dkg margarin, 1 dkg élesztő kb 80 ml tejben felfuttatva, 3-4 evőkanál cukor, (még jobb, ha barna cukor), 1 magozott meggybefőtt (kb a fele megy bele), zsemlemorzsa
A töltelékhez: 10 dkg darált dió, 10 dkg cukor, 2 tojás fehérje kemény habbá verve.

1./ Gyúrjuk össze a lisztet a maragarinnal, a tojások sárgájával és a felfuttatott élesztővel.
2./ Osszuk a tésztát 2 cipóra, majd egyenként nyújtsuk téglalap alakúra.
3./ A lapok két hosszabik szélét szórjuk meg zsemlemorzsával, vagy darált keksszel és erre rakjuk szorosan a meggyszemeket.
4./ Tekerjük a tésztát a meggyre, mint a palacsintánál, úgy, hogy középen kb. 2-3 centi rész üresen maradjon. Ide kerül a töltelék.
5./ A töltelékhez: verjük fel keményre a tojások habját a cukorral, majd adjuk hozzá a diót. Kanalazzuk a tészta középső részébe.A tészta tetejét kenjük meg kevés tejföllel és előmelegített sütőben, úgy 170 fokon süssük kb. 30 percig.
Tálaláshoz szeleteljük fel.

1 megjegyzés:

Turák Kinga írta...

nálunk sárika néven fut, szeretjük!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails