2012. február 13., hétfő

Colcannon: ír kelkáposztás burgonyapüré

Valamiért hanyagoltam eddig a kelkáposztát, most egyre többször próbálom - főleg magas vitamintartalma miatt - az ételekbe becsempészni.  Van egy remek ír fogás a colcannon, amelyik a hagyományos burgonyapüré mellett bőségesen tartalmazza a kelkáposztát is. Flamand marhatokány mellé tálalva pedig, senki nem kapargatta félre a zöld kelpürét!
A Zöldkampány újabb tagjaként ajánlom.

Hozzávalók: 1 kg Ella burgonya, fél fej kelkáposzta, 3 szál újhagyma, kb. 100 g margarin, 1,5-2 dl langyos tej, só, bors, néhány csepp Worcestershire-szósz

1./ Kockázzuk fel a burgonyát és főzzük puhára.
2./ A csíkokra vágott kelkáposztát lobogó forró vízben pároljuk puhára. Szűrőlapáttal vegyük ki a vízből, majd karikára vágott újhagymával, és egy kevés főzőlével, néhány csepp Worcestershire-szósszal pürésítsük össze.
3./ A megfőtt burgonyát a langyos tejjel és a vajjal pürésítsük össze, majd keverjük bele a kelpürét is.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails