Macskaszem
Hozzávalók 2 rúdhoz: 25 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 10 dkg margarin, 1 dkg élesztő kb 80 ml tejben felfuttatva, 3-4 evőkanál cukor, (még jobb, ha barna cukor), 1 magozott meggybefőtt (kb a fele megy bele), zsemlemorzsa
A töltelékhez: 10 dkg darált dió, 10 dkg cukor, 2 tojás fehérje kemény habbá verve.
1./ Gyúrjuk össze a lisztet a maragarinnal, a tojások sárgájával és a felfuttatott élesztővel.
2./ Osszuk a tésztát 2 cipóra, majd egyenként nyújtsuk téglalap alakúra.
3./ A lapok két hosszabik szélét szórjuk meg zsemlemorzsával, vagy darált keksszel és erre rakjuk szorosan a meggyszemeket.
4./ Tekerjük a tésztát a meggyre, mint a palacsintánál, úgy, hogy középen kb. 2-3 centi rész üresen maradjon. Ide kerül a töltelék.
5./ A töltelékhez: verjük fel keményre a tojások habját a cukorral, majd adjuk hozzá a diót. Kanalazzuk a tészta középső részébe.A tészta tetejét kenjük meg kevés tejföllel és előmelegített sütőben, úgy 170 fokon süssük kb. 30 percig.
Tálaláshoz szeleteljük fel.
1 megjegyzés:
nálunk sárika néven fut, szeretjük!
Megjegyzés küldése