2012. február 19., vasárnap

Flamand marhatokány


És ha volt múltkor ír kelkáposztás burgonyapüré, jöjjön hozzá a hús is.Ez az ízletes flamand marhatokány a remek "carbonnade" egyik változata karakteres magyar vörösborból. Nagyon szeretem készíteni, szinte a rosszullétig tele tudom magam enni belőle.Hagyma, sárgarépa, fehérrépa, marhalapocka, vörösbor és fűszerek alkotják, no meg idő bőségesen, míg a hús omlóssá puhul, de nem kell megijedni, mert nem kell folyamatosan ott állni mellette.

Hozzávalók: 60 dkg marhalapocka nagyobb kockákra felvágva, 3 vöröshagyma, 2 nagyobb sárgarépa, 2 fehérrépa, 4 dl vörösbor, 1-2 evőkanál sűrített paradicsom, 1 kiskanál mustár, 2 babérlevél, csipetnyi oregáno, só, bors, olaj

1./ A kockára vágott húst kevés olajon pirítsuk meg, majd kanalazzuk ki a lábosból.
2./  A hagymát  szeleteljük fel és pároljuk, közben dobjuk rá a nagyobb darabokra vágott répákat is. Pirítsuk.
3./ Tegyük vissza a zöldségekbe az előzőleg megpirított húst és öntsük fel kb.3 dl vízzel.Fedő alatt pároljuk.
4./ Fél óra múlva adjuk hozzá a bort, a sűrített paradicsomot, mustárt és a fűszereket. Forraljuk össze, majd lefedve tegyük a sütőbe.Kb 1-1,5 sütés után elkészül. A főzés közben elpárolgott folyadékot - idő közben pótoljuk.

1 megjegyzés:

Turák Kinga írta...

szia, nézz be hozzám, van némi meglepetésem a számodra!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails