2010. április 28., szerda

Spárgás Pasta al Forno

Már alig vártam én is hogy spárgával dolgozhassam a konyhában. A Pasta al Forno autentikus olasz étel valamilyen tészta, némi zöldség, paradicsomszósz, sajt egytálban összedolgozva. Még a nyammogó korszakát élő lányom is jóízüen falatozott belőle, tésztaimádó anyja legnagyobb örömére!

Spárgás pasta al forno




Hozzávalók: 50 dkg penne tészta, 1 fej vöröshagyma, 3 gerzed fokhagyma, 1 doboz hámozott paradicsom konzerv, 250 g tejszínes krémsajt, 1 csomag zöld spárga, 2 dkg vaj, 2 evőkanál olivaolaj, só, bors, friss bazsalikom, parmezánsajt illetve mozzarella.


A tésztát bő vízben kifőztem. A spárga héját kissé lekapargattam, majd feldaraboltam és megpároltam.
Egy serpenyőben összemelegítettem egyenlő mennyiségű olívaolajat és vajat, hozzáadtam a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Megfonnyasztottam, majd hozzáadtam egy doboznyi hámozott paradicsom konzervet. Fűszereztem sóval, darált borssal és friss bazsalikomlevéllel (ha lett volna itthon, de nem volt, úgyhogy száraz oregáno ment bele). Összeforraltam.

Egy jénai tálat kikentem vajjal. Beleöntöttem a leszűrt penne tésztát, rá a spárgát. Összeforgattam. Erre ráöntöttem a paradicsomszószt és ezt is összeforgattam.

Tetején elkentem a krémsajtot, néhány mozzarrella szelettel rásegítettem és forró sütőbe, kb 170 fokon 20- 25 perc alatt megsütöttem.
Tálaláskor rezselt parmezeánnal megszórtam.

1 megjegyzés:

Piszke írta...

Épp ilyesmire készülök, csak valami paradicsommentes verzióra.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails