Egy szelet csokitorta. Tömör kakaós piskóta, lágy krémmel. Semmi flancos párizsi ganache, vagy angol krém. Csak pórias étcsokoládé, tejföllel(!) összeolvasztva. Ennyi lehetne a hivatalos gasztronómiai leírása.
De a lány számára többet jelentett. Lopott pillanatokat, amikor a lakás sarkában magányosan átadja magát az ízek élményének, ahogy a piskóta és a csokoládékrém szájában szétolvadva eufólikus élményekhez jutatja. És ilyenkor nem gondolt senki másra, csak magára és nem akart osztozni senki mással….
Mea culpa maxima culpa.
Hozzávalók:
120 g liszt, 2 kiskanál sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 100 g cukor, 2 tojás, 120 g puha vaj
A mázhoz:
100 g étcsokoládé, 100 ml tejföl
Keverjük össze robotgéppel a puha vajat a cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet.
Kerek, tortaformában, úgy 170 fokon 25-30 perc alatt megsül.
A krémhez gőz fölött olvaszd fel a csokoládét, és add hozzá a tejfölt. Tűzről /gőzről levéve hagyd hűlni. Tedd hűtőbe, majd amikor kellemesen kenhető állagú, kend a be vele a torta tetejét..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése