És olyannyira fel vagyok dobódva, hogy olyan szavakat is megengedek magamnak, mint a "husi", pedig ez nem is az én szavajárásom.
Szóval húsi, és jó fokhagymás, omlós. Köszönhető a tejben (fokhagymás) pácolásnak és a tejben sütésnek és jelentem nálam is megjelent a terítéken az idei első petrezselymes újburgonya!
(Kovi ubi, már csak terád várok!). Ennek az fogásnak további nagy előnye még, hogy nem köti a konyhához hosszú időre az embert, csak úgy pácoldik illetve süldögél magában.
Tejben sült fokhagymás csirkemell
- 2 csirkemellfilé
- 3 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 5 gerezd fokhagyma
- Só
- Bors
- tárkony (1 kiskanál)
A tálat befedtem és néhány órára a hűtőbe tettem.
Sütés előtt a húst lecsöpögtettem, megforgattam a tárkonnyal összekevert lisztbe és a fölforrósított vajon, mindkét oldalán megsütöttem. Visszatettem a tejes tálkába és előmelegített sütőben, fél óra alatt megpároltam. Ekkorra a tej sűrű krémszerű szósszá alakul át.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése