India északi területén, amerre panjabi is fekszik, a fűszerezés meglehetősen hangsúlyos, nagy mennyiségű tejszínnel és ghível főznek. Ételeikhez különböző gyógynövényeket, magvakat és gyümölcsöket is felhasználnak. Rizsfogyasztásuk a déliekhez képest visszafogottabb, elsősorban talán az ünnepnapokra korlátozódik.
Panjabi citromos hal
Hozzávalók:
- 70 dkg pangaziusz filé
- 1 fej zúzott fokhagyma
- 2 fej kockára vágott vöröshagyma
- 1 kiskanál reszelt gyömbér
- fél citrom leve +
- 5 dkg vaj
- 2,5 dl főzőtejszín
- 2,5 dl kókusztej
- só, bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olaj
A halat vágjuk fel kisebb darabokra, fűszerezzük sóval, borssal, olajjal, a kipréselt fokhagymákkal és érleljük legalább 1 órán át. Ekkor serpenyőbe egy kanál olvasztott vaj fölött pároljuk roppanósra.
Vegyük ki a halat a serpenyőből, és pároljuk üvegesre a felaprított vöröshagymát. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a gyömbért, sót-borsot, a citrom levét és citromreszeléket, a főzőtejszínt, a megolvadt vajat, majd a kókusztejet és forrald össze.
Ekkor beletehetjük a haldarabokat és sűrítsük össze a szószt. Tálalás előtt locsoljuk meg egy kevés citromlével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése