Ám a recept hibásan érkezet hozzám, nevezetesen a tojás fehérjéje és sárgája fordítva lett leírva. A sárgája ment a tésztába, fehérje a mázra. Kicsit furcsáltam, de hát ha így van, akkor így van! A végeredmény viszont valami katasztrófa volt, cipőtal- szerű, állagú tészta, habbal.
A recept azóta korrigálva lett (fehéje a tésztába, sárgája a mázba!) és kiegészült 2 evőkanál kakaóporral is. Isteni finom!
Diós szelet
Hozzávalók:
- 5 tojás habja
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
Máz:
- 5 tojás sárgája
- 20 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
A tojások fehérjéjét verd fel kemény habbá. Keverd krémesre a vajat a cukorral. Add hozzá a darált diót, a lisztet, a kakaóport. Legvégül forgasd bele a kemény tojáshabot.
Egy 20x30-as tepsit sütőpapírra kibéleltem és beleöntöttem a masszát.
Előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsült
A tojások sárgáját összedolgoztam a cukorral és a vaníliás cukorral és a kisült, forró tészta tetejére kentem. A biztonság kedvéért én még egy-két percre visszatettem a forró sütőbe, hogy a teteje megszikkadjon, de ez a művelet elvileg elhagyható.
Kihűlve szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése