Görögország földjeit is jó néhány hódító nép megjárta, de északon a süti elnevezését a törökök kivonulása után is megtartották. Délen gyakoribb a Ravani elnevezés.
Én most a török verziót dolgoztam fel, Burcu receptje alapján. A görögök több vajat és több lisztet tesznek bele, a búzadara rovására én pedig most egy kifejezetten grízes összhatásra vágytam.
Revani
Hozzávalók atésztához: 2/3 bögre búzadara, 1/3 bögre liszt, 5 tojás, különválasztva, 2/3 bögre cukor, fél narancs leve.
A sziruphoz: 2 bögre víz, 2 bögre cukor, fél citrom leve.
A tésztához válasszuk külön a tojásokat. A fehérjét a cukor felével verjük fel kemény habbá.
A tojássárgáját dolgozzuk össze a cukor másik felével. Adjuk hozzá a búzadarát, a lisztet, a narancs levét és forgassuk bele a tojáshabokat.
Öntsük a masszát nagyobb vajjal, liszttel kikent tepsibe és 170 fokra előmelegített sütőbe 25 perc alatt megsütjük.
Közben forraljuk fel a szirup hozzávalóit.
A langyos sütit szeleteljük fel és locsoljuk meg a meleg sziruppal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése