2012. január 26., csütörtök

Zabkása feltunningolva


A gyerek kedvéért...Mert vannak időszakok (még mindig) , amikor a kakaón kívül alig lehet reggelire beletuszkolni bármit is! Porhanyós kifli, rántotta, amerikai palacsinta, bundáskenyér, müzli, cornflakes, vagyis a jó kis kommersz reggelik, nos az nálunk sajnos nem megy. Megy viszont a vajas-mézes kenyér, a virsli és a kása! Ez utóbbi is leginkább zabkorpából. A változatosságot a rákerülő gyümölcsök jelentik.
Ebbe most belekerült minden föld jó a korpán kívül; banán, kókuszreszelék, méz, fahéj, kekszdara, és szederkompót...
Hogy őszinte legyek arányokat nem nagyon méricskéltem, a vízhez annyi zabkorpa került, hogy megduzzadjon, a többi, csak úgy löttyintésre...

Hozzávalók (nagyjából): 2 bögre víz, zabkorpa (kb. 3/4 bögre), 1-2 evőkanál méz, kókuszreszelék, 1 evőkanál kekszdara, 1/2 kiskanál fahéj, banán.
Gyümölcs szirup: 1 bögre szeder, kevés vízzel és 1-2 evőkanál barnacukorral felforralva, besűrítve

1./ Forraljuk fel a vizet. Ha méz helyett barna cukrot használunk 1-2 evőkanállal most tegyünk a vízbe, hogy feloldódjon.Ha mézet használunk, azt csak tálaláskor. Amikor forr, tegyük bele a zabkorpát.
2./ Amikor sűrűsödni kezd adjuk hozza a kókuszreszeléket.
3./ Közben készítsük el a sűrű szederkompótot; Szeder, kevés víz, cukor hozzáadásával, felforralásával.
4./ Tálaláskor tegyünk a tál aljára banánkarikákat. Jöhet bele a zabkása, kevés kekszdarával megszóra. Tetejére csipetnyi fahéj és a gyümölcskompót.

2 megjegyzés:

Dankóné R. Magdi írta...

Nagyon jo otlet a kekszdara, en is kiprobalom majd :-) Nalam is vannak kasak :-)

Marmalade írta...

Kekszdara muszáj bele! Hízókúrán vagyunk! :-))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails