Ennek a sütinek nagy előnye, hogy rendkívül hamar összedobható az alap: puha vaj cukorral elkeverve, tojások egyenként hozzáaadva, liszt beleszitálva, fahéj beleszórva. Nagyjából annyi ideig tart az elkészítése is, míg leírom. Jó az alma felvágása, karamellizálása újabb 2 perc. Sütés 35-40. De ezt már bárhol eltölthetjük!
A végeredmény ízletes, omlós, téli süti. Ami remekül varriálható gyümölcs (körte, szilva) és fele liszt (darált madnula, mogyorós stb) lecserélésével.
Jó étvágyat hozzá!
1./ Tészta elkészítése: keverjük össze a puha vajat a cukorral, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd szitáljuk bele a sütőporral, fahéjjal elkevert lisztet.
2. / Hámozzuk meg az almákat és vágjuk negyedekre, cikkekre.
3./ Egy serpenyőben olvasszuk meg a cukrot, dobjuk rá az almákat és forgassuk meg benne, hagyjuk kissé karamellizálódni, és szórjuk meg fahéjjal.
4./ Töltsük a tésztát kerek (kb. 20-22 centis tortaformába) rendezzük el az almagerezdeket a tetején és locsoljuk meg a serpenyőben maradt karamellel.
5./ Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon süssük 40 percig, tűpróbáig.
1 megjegyzés:
Nagyon guszta!
Megjegyzés küldése