2012. január 25., szerda

Karamellás almás süti, extra gyorsan

Most, hogy a ráérősebb napjaimat élem, elég sokat sütök, azaz sütünk, mert egyre gyorsabban cseperedő lányom mindig lelkesen besegít. Az eljárást komótosan a délutáni órákban végezzük, -leszámítva az utána lévő nagytakarítást, elég kellemes közös program - hogy másnap reggelre már falható legyen a kuglóf, teakenyér, vagy bármi más omlós, porhanyós reggelire való.
Ennek a sütinek nagy előnye, hogy rendkívül hamar összedobható az alap: puha vaj cukorral elkeverve, tojások egyenként hozzáaadva, liszt beleszitálva, fahéj beleszórva. Nagyjából annyi ideig tart az elkészítése is, míg leírom. Jó az alma felvágása, karamellizálása újabb 2 perc. Sütés 35-40. De ezt már bárhol eltölthetjük!

A végeredmény ízletes, omlós, téli süti. Ami remekül varriálható gyümölcs (körte, szilva) és fele liszt (darált madnula, mogyorós stb) lecserélésével.
Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók: 150 g barna cukor, 120 g puha margarin, 2 tojás, 150 g liszt, 1 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál fahéj, 3 alma, 2 evőkanál cukor a karamellizáláshoz, + 1 kiskanál (újabb) fahéj

1./ Tészta elkészítése: keverjük össze a puha vajat a cukorral, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd  szitáljuk bele a sütőporral, fahéjjal elkevert lisztet.
2. / Hámozzuk meg az almákat és vágjuk negyedekre, cikkekre.
3./ Egy serpenyőben olvasszuk meg a cukrot, dobjuk rá az almákat és forgassuk meg benne, hagyjuk kissé karamellizálódni, és szórjuk meg fahéjjal.
4./ Töltsük a tésztát kerek (kb. 20-22 centis tortaformába) rendezzük el az almagerezdeket a tetején és locsoljuk meg a serpenyőben maradt karamellel.
5./  Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon süssük 40 percig, tűpróbáig.

1 megjegyzés:

Zsiri írta...

Nagyon guszta!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails