2012. január 24., kedd

Ír krumplikrémleves, pirított bacennel, snidlinggel

Amikor itthon hidegre fordul az időjárás, előszeretettel fordulok a zordon vidékek konyhája felé. Kedvencem az ír és a skót felflöld konyhája.
Ennek a levesnek a receptje is ír földről származik, igazán semmi extra nincs benne, semmi olyan  alapanyag, ami az ír konyha jellegzetessége lenne. Mindössze tartalmas, meleg és krémes. Másra most nincs is nagyon igényem...!


 Hozzávalók: 2 evőkanál margarin, 2 fej lila hagyma, 4-5 db nagyobb burgonya, zöldséglé, 4-5 bacon szelet, egy maréknyi snidling, 50 ml tejszín.

1./ Szeleteljük fel a hagymát és a pároljuk meg a vajon. A burgonyát vágjuk apró kockára és dobjuk a hagymára. Pirítsuk, majd öntsük fel kb 1 liternyi  zöldséglével (bio zöldségkockából 2 db).
2./ Főzzük 35-40 percig.
3./ Amikor a burgonya megpuhult turmixoljuk össze a levest, majd löttyintsünk bele 2-3 evőkanál tejszínt.
4./ Tálaláshoz pirítsuk meg a kockára vágott bacont és vágjuk apróra a snidlinget. Szórjuk a levesre.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails