2012. január 31., kedd

Csipkebogyó, sajt és Gasztroangyal!

Nagyon szeretem Borbás Marcsi szombati műsorát a Gasztroangyalt!  Értékes, izgalmas, ahogy az aktuális témákat, vagy egy-egy magyar régiót körüljárják, feldolgozzák! A múlt szombati adás (január 28) különösen kedves volt szívemnek, mert kedvencemet a csipkebogyót járta körül. Lekvárt, szószt,  már csináltam belőle, de  most a csipkebogyóborhoz is megjött a kedvem. Vendégségben voltak a György teák atyjánál, akitől elhangzott néhány praktikus immunerősítő tanács (pl. Kakukkfő tea, gyerekeknek pedig 2-3 naponta kakukkfüves fürdő ajánlott), majd jött egy gyöngyszem számomra, Mircz Nárcisz sajtkészítő mester, és remekei.
Csak pislogtam, hogy van gyógynövényes sajtja is...egyszer szeretném majd megkóstolni, igazán remek ízhatásokra számítok! Sajnos, a Kézműves Vásáron nem voltam elég szemfüles, és úgy látom, hogy itt a fővárosban nincs boltjuk...a webshoppal még nem próbálkoztam. Érdemes utána járni, hol lehet itt a fővárosban kapni?

Az adást Szombat reggel ismétlik, ha jól emlékszem a Duna tévén, de meglehet nézni az MTV oldalán is:

1 megjegyzés:

Turák Kinga írta...

imádom ezt a műsort!!! Kis hiány érzetem támadt, h idén nem készítettem lekvárt!
Igen, a bor engem is piszkál, talán a blogomon fenn is van a recept, de még nem jött el az ideje...
bár, sztem, ahogy a kökény likőrt legyártottam, úgy a csipkelikőrt is le tudnám! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails