2011. december 9., péntek

Nagyon csokis brownie



Csokiimádatomat már többször kinyilvánítottam ezen az oldalon. Ebben a süteményben pedig az íze nagyon intenzíven jelen van. Már többféle browniest is megsütöttem életemben, de azt kell mondjam, hogy ízre, és állagra ez sikeredett a legtökéletesebbre. Olyan volt, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva, kívül kissé roppanós, belül lágy, olvadt. Ezt pedig úgy lehet elérni, hogy több csokit teszel bele, mint amennyit elképzeltél, kevesebb lisztet adsz hozzá, mint amennyit elsőre gondolnál, és rövidebb ideig sütöd, mint ahogy tervezed.

A nagyon csokis állagról meg eszem jutott, hogy most már kifogytam a Keserédesnél vásárolt csokoládé pasztillákból, rúdakból, díszekből, úgyhogy ideje arra felé is tiszteletemet tennem.



Nagyon csokis brownie

 Hozzávalók: 250 g étcsokoládé (minél magasabb csokitartalommal, legalább 60 % felett), 4 tojás, 1 bögre (2,5 dl-es bögrével mérve), cukor,(kb 180 g), 2 dl megolvasztott margarin, egy csipetnyi só, 2/3 bögre liszt (kb. 100 g)

Az étcsokoládét és vajat megolvasztom a mikrosütőbe.(én együtt szoktam). A tojásokat és a cukrot elektromos habverővel krémessé verem. Hozzáadom a megolvasztott vajat, csokoládét. Legvégül beleszitálom a sóval elkevert lisztet. A szitálás hatásársokkal  könnyedebb lesz a tészta állaga.
Sütőpapíral bélel kis négyzetformájóú tepsiben öntöm a masszát és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöm. Az első 5 percben magasabb hőfokon, aztán lecsökkentem 160-170 fokra.

1 megjegyzés:

Petra írta...

Ezzel a sütiről engem is le lehet venni a lábamról. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails