Egy 2008-as anyagom felfrissítése, aktualitás miatt. Ajándéknak, gyerekeknek, csak, úgy és persze a magunk kedvéért.
Az eredeti recept nagy előnye, hogy egész évben aktuális! Én magam is nyáron készítettem először, aztán még néhányszor...
Banános, csokoládés dzsem
Hozzávalók(400 ml-hez): 300g bananán kb. 3.4 nagyobb darab, 210 g cukor,80g étcsokoládé, 20 ml rum,
100 ml víz
A banánt karikára vágtam, megszórtam cukorral, felöntöttem vízzel és folytonos kevergetés mellett (fakanállal) rotyógósra forraltam. Ekkor botturmix segítségével pürésítettem, majd visszatettem a tűzre, hogy még egyet rottyanjon. Beletördeltem a csokoládét, meglocsoltam rummal és átkevertem.
2 x 200 ml-es sterilizált üvegbe töltöttem és lezártam.
Hűvös helyen 3 honapig tárolható.Felbontás után mindenképpen hűtőszekrénybem kell tárolni. Ekkor már csak nagyjából egy hétig áll így el.
1 megjegyzés:
Jó ötlet! :)
Megjegyzés küldése