2011. december 24., szombat

Last minute halászlé


Mindenki másra esküszik. Valaki a tiszaira, valaki a dunaira és valaki a balatonira. Meg kell tapasztalni mindegyiket. Emlékszem én is még a kádban úszkáló hatalmos pontyokra,  amiből aztán az ünnepi lakoma levese és rántott hala is készült. Egy biztos, hogy a pecsenyesütögetés, a rengeteg köret elkészítése mellett nekem  erre kapcitásom nincs, és lelkiismereti problémát sem okoz- így ez az utolsó pillanatban is elkészíthető sűrű halászlé vált be leginkább.
Ha nincs időd több órán át főzőcskézni 2-3 féle halat, kiszedegetni a nagyobb csontosabb részeket (gerinc, fej, szálka) majd a maradékot szitán átpaszírozni, mindössze néhány lényeges hozzávalóból, kevesebb, mint 60 perc alatt tartalmas, ízletes és szálkamentesen halászlét készíthetsz.

Hozzávalók: 30 dkg jó minüségő tej és ikra, 1-2 doboz fagyasztott halászlé sűrítmény, 1 kocka halászlé, só, bors, őrölt piros paprika.
A halászlé sűrítményt felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Amikor felenged hozzáadjuk a halászlékockát, tejet és az ikrát is. 30-40 percig főzzük. Ízesítjük sóval, borssal, piros paprikával.

2 megjegyzés:

4Gyerek írta...

Békés ünnepeket!

Hobbychef írta...

Ez tényleg gyors, s egyszerű, de azért 1-2 szelet, vagy patkó halat (pl. pontyot, vagy harcsát) is lehet beletenni. Percek alatt megfő.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails