2011. december 5., hétfő

Reggeli-mix: Zabkása szederkompóttal

 A hétvégi reggelik remek darabjá nálunk a kása. Ez az a reggeli, amit lányom kicsi kora óta hajlandó teljes egészében megenni ( A kakaó mellett, természetesen). Amúgy elvegetálni ebédig kekszen, 2 falat kiflin, esetleg gyümölcsön. Még az amerikai palacsintákat sem lehet beletuszkolni...

Általában zabból készítem, zabpehely (20 percel korábban beáztatva), zabkorba, nagyjából fele-fele arányban, méz, vagy juharszirup, kókuszreszelék, fahéj, és reszelt alma, vagy banán.
Most szederkompótra esett a választás.
Egy korábbi banános-kókuszos változatot meg itt olvashattok!

A kásához: Áztassuk be a zabpelyhet és néhány deci vizet tegyünk a tűzre forralni. Ekkor tegyük bele a pelyhet, kis idő után mehet bele a zabkorba is. Amikor összesűrűsödik elkészült, ízesítsük mézzel (vagy juharsziruppal, nádcukorral), fahéjjal.
A szederkompóthoz: 2-3 maroknyi fagyasztott szedret öntsünk fel kb. 1 deci vízzel (annyi kell hozzá, amennyi éppenhogy ellepi.). Adjunk hozzá 3-4 evőkanál nádcukrot, egy kevés fahéjat, csillagánizst és forraljuk össze.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails