A motivációt az adta, hogy egyik karácsonykor anyósom egy hatalmas doboz házi készítésű ishlerrel állított be hozzánk. Sajnos ezt a kedves szokását, már hamar elfeledte,de máig érzem azt a fantasztikus csokiillatot, ami a dobozból áradt kifelé, valahányszor kinyitottuk. És sűrűn kinyitottuk.
Tavaly, tavaly előtt nem csináltam, idén viszon ismét sláger lett - a mézes angyalkák mellett - nálunk.
Mini ishler
(kb. 40 db)
Hozzávalók: 200 g liszt,75 g darál dió,75 g darált mandula, (lehet dió helyett150 g darált mandula, nekem most csak ennyi volt itthon),200 g puha margarin,100 g cukor,csipetnyi só, áfonya lekvár,
Csokimázhoz:100 g étcsokoládé, 2 evőkanál margarinnal felolvasztva.
1./ Dolgozzuk össze a puha margarint a cukorral, majd add hozzá a lisztet, a darált diót és a darált mandulát.
2./ Gyúrjuk át kézzel és hűtőszekrényben pihentessük egy órát.
3./ A tésztát nyústsuk ki kb. 3 mm-es vastagságúra majd kisebb kerek, virág, vagy, csillagalakú formával szaggassuk ki.
4./ Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tettem és előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütöttem.
5./ Amikor kihűlt áfonyalekvárral ragasszunk össze 2 kekszet és kenjük be csokimázzal. Ehhez olvasszuk fel az étcsokoládét 2 evőkanál margarinnal.
Fémdobozba tároltjuk. Másnapra már rendkívül puha.
3 megjegyzés:
Helyesek csillag formában. A nagyikám volt anno nálunk az ishler mestere. Jó ötletet adtál, lehet, hogy karácsonyra készítek. :)
Most találtam csak rá a blogodra és nagyon tetszik! Nagyon jól néz ki az islered is, szívesen ennék belőle most egyet-kettőt...:)
Kedves Csiperke, örülök, hogy csatlakoztál, nézz be sűrűn hozzám!
Petra, szerintem Te is a mestere lehetsz!:-)))
Megjegyzés küldése