Most viszont kezdek belelendülni. Már túl vagyok egy hajdina kenyeren, Mamma francia szezámmagos kenyerén, és a svéd Anne zsemléin.
Legutóbb a Holló és társa kiadó Kenyérsütés otthon c. könyvéből készült szezámmagos karikákat késztettem el.
Szezámmagos karikák
Ebből az adagból 12 karika lesz, nekem elég volt 6 darab, így mindennek csak a felét vettem.
Elkészítése: Az élesztőt, a cukorral és 1,25 deci meleg vízzel felfuttattam (pontosabban a fele mennyiségű liszthez kb. 0,8 deci vizet), kb. 15 percig pihentettem. Majd egy nagy tálba beleszórtam a lisztet, az élesztőt, a joghurtot, a sót és az olajat. Néhány percig géppel dagasztottam, majd kézzel átgyúrtam. Letakarva egy órát pihentettem. A tésztát 12 egyenlő darabra (mint említettem én fele tésztát csináltam és 6 karikát) osztottam, egyenként kb. 18-20 cm-es rúddá sodortam, majd karikára formáztam.
Egy sütőlemezre sütőpapírt tettem és a karikákat ráhelyeztem. Ismét egy órát pihentettem.
Az étkezési keményítőt 8 evőkanál vízben elkevertem és felforraltam. Ezzel bekentem a karikákat, majd megszórtam szezámmaggal. Úgy kb. 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése