2007. május 10., csütörtök

Kérdések és válaszok

 Ági, aki eszik és főz (ráadásul jókat, hál' Istennek) szétszórta májusi kérdés petárdáit:

  •    1. Mi alapján főzök, és hol keresem az inspirációt?
Nálam nincs semmilyen rendszer. Fözök a család rendelésére, a magam kedvére, amikor megkívánok valamit. Ha hallok valami jó receptet a piacon, fodrásznál, ismerőstől, amint lehet kipróbálom.

Imádom a konyhaújságokat nézegetni, de csak nagyon keveset használok fel belőlük. Az viszont biztos, hogy a legtöbb inspirációt az utóbbi egy évben a netről és a blogokról vettem. Rengeteg recept van, amit ki kellene még/már próbálnom, de sajnos nincs rá idő.Ezért muszáj elővenni harmincadszor is a jól bevált gyors fogásokat.
  •    2. Betartom-e a receptekben leírtakat?
Hát nem nagyon, mert mindig beindul a fantáziám és muszáj hozzátennem ezt+azt.

A süteményeknél azért jobban igyekszem kordában tartani magam.De azért itt is előfordul, hogy egy kicsit jobban meglendül a cukrot adagoló kezem, vagy a fahéjból, esetleg citrom-vagy narancshéjból több kerül a masszába, mint az előírás. Csak nagyon kevés az a recept, amit szigorúan betartok.

  • 3. Mi alapján választom ki a holnapi ebédet, vacsorát?
Igazából erre sincs bevált rendszerem. Van úgy, hogy előző nap már előre eltervezem, van úgy, hogy a meglevő alapanyagokból kutyulok valamit, főleg, ha közelednek a lejárati időhöz. És van úgy, hogy még délelőtt 10-kor sem tudom, hogy mi lesz az ebéd.
…De most megpróbálok valami tudatosságot vinni a dolgokba, mivel fogyókúrázom, és már egy hete a BA Súlykontoll programjának a 3. napjánál tartok, mert vagy nem eszem semmit egész nap, vagy leesik a vércukor szintem és akkor gyorsan egy kis csoki, vagy aszaltgyümölcs! Szóval katasztrófa. Szegény BA, ha látná! Tehát most elővettem az egyik Good Foodot, kiírtam az alacsony kalóriás ételeket, a hozzávalókat összegyűjtöttem, és juhéjjj!!!!l Éljen a tudatos tervezés!

Úgy tűnik, hogy most már mindenkit utolért a kördés. Talán  továbbítanám Zsé,-felé hogy ne unatkozzon, bokros hivatali teendői és gasztro flörtjei  mellett.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails