2010. szeptember 16., csütörtök

Kölyökspagetti


Tészta, tészta, tészta, de nem mindegy, hogy milyen! Bolognai spagetti, túrós vagy sajtos jöhet minden mennyiségben, akár minden napra is; spenótos tészta, alkalmanként, gombszószos csak piszkálgatva. Nagyjából ez lányom tésztarepertoárja.

A bolognai is többféle változatban létezik, ez must a húsos változat, rengeteg sárgarépával.

2 evőkanál olajon megpárolok egy fej apróra vágott vörös hagymát, hozzáadok 10 dkg darált pulykamellet, kissé átpirítom.
Lereszelek 2 szál sárgarépát és egy negyed cikk zellert és a raguhoz adom. Kevergete párolom.
3 evőkanál bio paradicsomszószt elkeverek 2 deci vízzel és a húsos zöldséges raguhoz öntöm.
Sóval, borssal, csipetnyi oregnóval fűszerezem.
Spagettivel, reszelt sajttal a tetején a  szokásos módon fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails