2010. szeptember 10., péntek

Jóga-étrend és Jógafesztivál

Több, mint izgalmas kezdeményezés a vasárnap megrendezésre kerülő jógafesztivál. 14 sátorban óránként váltják egymást  a jógaoktatók, lesz vagy 20 irányzat, érdemes megismerkedni velük és kiválasztani a hozzád közel álló stílust.
Sajnos az egyik jógairányzat, ami érdekelt volna lekerült a napirendről, de ott lesz Bálint Gyöngyi az általa kidolgozot Nalini női jógával, vagy Székevári M Melinda a hatha jóga képviselője és a kicsiknek a gyerekjóga sátor. Egyébként az én négyévesem már gyakorlottan emelgeti a lábát, ha tigris pózról van szó, és a cicapózt is szereti. Amikor kell törökűlésbe vágja magát, vagy repked a lábaival, mint a pillangó. Csak a hangzatos OMM-mal nem tud megbarákozni, mert a mantrázás közben szigorúan csendre int.

A jóga kapcsán Székesvári M Melinda közreműködésével készült egy anyag a jógakonyháról az nlc-nek. Érdekes volt az a felismerés, hogy míg számomra a jógakonyhát elsősorban az ayurvédikus indiai jelentette, a Jógakonyha (szerzők: Timcsák Géza – Kővári  Katalin – Gintner Zéno – Oláh Andor) című könyv a makrobiotikus étrendet  is -elég tekintélyesen - ide vette, aminek örült a kicsi szívem (és az elfogult gyomrom).
A cikkhez ezért egy indiai (csicseriborsós, spenótos ragu, ciromos rizs, almacsatni) és egy makrobiotikus (sült-pirított zöldség, adzuki babos rizzsel, algasalátával.) menüt készítettem.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails