Ha legutóbb volt itt a gyerkőc kedvence, akkor hadd jöjjön az enyém is. Ez pedig nem más, mint a kulfi, vaníliás ízű, kardamomos fagylalt indiából.
Alapját a sűrített tej, a khoja adja, amit kétféleképpen szerezhetünk; 1./ tartós, több órán át tartó főzéssel besűrítsük a tejet. 1 liter zsíros, lehetőleg friss tejből mintegy 24 dkg sűrített tejet kapunk.
Vagy 2./ kondenz, nem édesített sűrített tejjel helyettesítjük. Én is most ezt használtam. Ez alap ízvilágú recept, amit kedvünk szerint ízesíthetünk kakaóporral, kókusszal, vagy gyűmölccsel. Legismertebb talán a mangós változata.
Indiai jégkrém: Kulfi
1./ A tejet a tejszínnel forraljuk és sürítsük össze legalább 10 percen át, keverjük bele a fűszert és hagyjuk lehűlni.
2./ Ekkor töltsük poharakba és tegyük fagyasztóba.Legalább 8-10 óra kell a mélyhűtőben neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése