2011. január 26., szerda

Joghurtos kakaós görög módra

Megkezdem idei kulináris kalandozásaimat a görög konyha világában.

Általában él bennünk egy kép a görög nőkről. Gondozzák a családot, kapálják a földet, kiskertet és részt vesznek a családi vállalkozásban. Egyrészük. Másikuk pedig bejár a városba (ha csak nem ott lakik), szoknya, blúz, smink, modern frizura és hivatalban dolgozik. Valószínűleg ezt a párperces joghurtos, kevert, gyors sütit ők kedvelik jobban. Munka után nem kell annyit bajlódni vele és milyen jól jön majd a másnapi reggelihez. Bár a reggelivel Görögországban nem sokat foglalkoznak, a kávé mellöl azonban ritkán hiányzik valamilyen sütemény.

Yaourtokayk
Joghurtos kakaós süti



Hozzávalók: 2 bögre liszt, 1 kiskanál sütőpor, 1 bögre cukor, 1 bögre (2 kispohár) joghurt, 3-4 evőkanál kakaópor, 3 tojás, 1/2 bögre olaj
(egy bögre = 2, 5 decis)

Keverjük krémesre a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá az olajat és a joghurtot. Szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet. A massza felét öntsük egy sütőpapírral bélelt hosszúkás formába. A megmaradt masszába keverjük bele a kakaóport, és kanalazzuk rá a fehér masszára. Egy kanál segítségével lazán forgassuk össze a kétféle anyagot, hogy csíkos legyen.
Előmelegített (180 fokos) sütben, tűpróbáig süssük. Kb. 30 perc alatt elkészül.

2 megjegyzés:

Szera írta...

Kétszeresen kipróbált sütemény! Mindenkinek ízlett! Köszönjük a receptet! :)

Marmalade írta...

Örülök, szerintem is finom!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails