Várom az ötleteket!
Szóval,
Kiváncsi lennék, milyen túlélési praktikátok van a téli vírusok legyőzésére?
Ami nekem korábban bevált: napi egy narancs, 1 kiskanál mézzel. elkeverve, olykor fel lehet turbózni grépfruit illetve frissen facsart citrom levével is!
(Akkor persze kérdezhetitek, hogy "na und" és most hogyhogy nem? Valahogy mindig elsinkófálom ezt a facsargatást....vagyis amikor már tiszta nátha vagyok, akkor jön a vitamin koktél...)
8 megjegyzés:
Ahogy öregszem, úgy békültem ki vele, hogy valamit szedni kell - egy multivitamint, plusz télen D és C kiegészítést "eszünk". A régebbiekhez képest sokkal könnyebben átvészeljük a telet - különösen a páromon látom ezt, aki rengeteget betegeskedett anno a téli időszakban. Persze 100%-os módszer nincs...
AZ én rizikófaktorom régebben egy-egy átmulatott éjszaka volt, az alkohol meg a cigifüst után három nappal menetrendszerűen jött a torokfájás. Ezen a télen eddig egy nátha volt, de nagyon enyhe és gyors lefolyású a megszokotthoz képest.
Általában passzív olvasója vagyok a gasztroblogoknak, de a gyermekeim tavaly sokat betegeskedtek, most ők is és az egész családom teljesen fitt amióta Flavon max lekvárt eszünk. Annyiban kapcsolódik a gasztrobloghoz, hogy csak természetes gyümölcs és zöldség van benne intenzív formában.( MLM rendszer, nem olcsó )
Hát nem tudom, én csak egyszerűen próbálok túlélni. Szerencsére most jó szériánk van éppen.
Nem biztos, hogy mindenhol beválik, mert nálunk idén nem megy (igaz, hogy a nagy most kezdte az ovit, és az elég virulens környezet).
Minden nap iszok almaecetes-mézes-vizet. Grépfrútcseppeket. C-vitamint kapszulában és narancsban, citromban (ezeket kifacsarva limonádénak és kihűlt teában), multivitaminkészítményt.
Eddig kétszer kaptam antibiotikumot tüszős mandulára, a fiúk ritkán nem náthásak... nem tudom, hogy mi a tuti :(
Igen tényleg, még a grépfrútcseppek...meg most hallottam egy másikat...reggelennte egy kanál mézbe egy gerezd fokhagymát kinyomni és bekanalazni.
Én a savanyú káposztára és a fokhagymára esküszöm. Hetente legalább egyszer egy jó nagy adag savanyúkáposztát, és ha tehetjük, 5-6 gerezd fokhagymát (vagy egy egész fejet) a vacsorához. Mi nagyon szeretjük, úgyhogy van, hogy hetente többször is esszük ezeket. Minket eddig ez megvédett minden baciból és minden betegségtől, már évek óta.
Naponta 1-1 nagy dózisú C és D vitamin.
Még valami eszembe jutott erről, nemrég olvastam, és jól meg is lepődtem rajta, hogy a citrusfélék c-vitamintartalom szempontjából kb. a középmezőnyben helyezkednek el a zöldségek-gyümölcsök között. Toronymagasan elsők a paprikafélék (persze ilyenkor télen ki tudja mennyi van bennük?), a gyümölcsök közül pl. a kiwiben majdnem kétszer annyi C van, mint a citromban.
A méz is jó ötlet, állítólag antibiotikum-szerű fertőtlenítő hatása van. A fokhagymát is sok helyről hallom, de én képtelen vagyok lenyelni nyersen... :D
Vitamintartalom táblázat: http://www.pointernet.pds.hu/tini/diet/tablazat/20080221142239396000000800.html
Megjegyzés küldése