2011. január 6., csütörtök

Túlélési praktikák...?

Nem kell megijedni, nem a sivatagba hívlak túlélő túrára, nem is egy délamarikai dzsungelben kell életben, maradni.....csak megúszni valahogy ezt a telet, minél egészségesebben...kevesebb influval.(nekem ez mostanában egyre kevésbé megy..)
Várom az ötleteket!

Szóval,

Kiváncsi lennék, milyen túlélési praktikátok van a téli vírusok legyőzésére? 


  Ami nekem korábban bevált: napi egy narancs, 1 kiskanál mézzel.  elkeverve, olykor fel lehet  turbózni grépfruit illetve frissen facsart citrom levével is!

(Akkor persze kérdezhetitek, hogy "na und" és most hogyhogy nem? Valahogy mindig elsinkófálom ezt a facsargatást....vagyis amikor már tiszta nátha vagyok, akkor jön a vitamin koktél...)

8 megjegyzés:

timus írta...

Ahogy öregszem, úgy békültem ki vele, hogy valamit szedni kell - egy multivitamint, plusz télen D és C kiegészítést "eszünk". A régebbiekhez képest sokkal könnyebben átvészeljük a telet - különösen a páromon látom ezt, aki rengeteget betegeskedett anno a téli időszakban. Persze 100%-os módszer nincs...
AZ én rizikófaktorom régebben egy-egy átmulatott éjszaka volt, az alkohol meg a cigifüst után három nappal menetrendszerűen jött a torokfájás. Ezen a télen eddig egy nátha volt, de nagyon enyhe és gyors lefolyású a megszokotthoz képest.

Gabriella írta...

Általában passzív olvasója vagyok a gasztroblogoknak, de a gyermekeim tavaly sokat betegeskedtek, most ők is és az egész családom teljesen fitt amióta Flavon max lekvárt eszünk. Annyiban kapcsolódik a gasztrobloghoz, hogy csak természetes gyümölcs és zöldség van benne intenzív formában.( MLM rendszer, nem olcsó )

Ági, aki főz írta...

Hát nem tudom, én csak egyszerűen próbálok túlélni. Szerencsére most jó szériánk van éppen.

Enca írta...

Nem biztos, hogy mindenhol beválik, mert nálunk idén nem megy (igaz, hogy a nagy most kezdte az ovit, és az elég virulens környezet).
Minden nap iszok almaecetes-mézes-vizet. Grépfrútcseppeket. C-vitamint kapszulában és narancsban, citromban (ezeket kifacsarva limonádénak és kihűlt teában), multivitaminkészítményt.
Eddig kétszer kaptam antibiotikumot tüszős mandulára, a fiúk ritkán nem náthásak... nem tudom, hogy mi a tuti :(

Marmalade írta...

Igen tényleg, még a grépfrútcseppek...meg most hallottam egy másikat...reggelennte egy kanál mézbe egy gerezd fokhagymát kinyomni és bekanalazni.

Marika63 írta...

Én a savanyú káposztára és a fokhagymára esküszöm. Hetente legalább egyszer egy jó nagy adag savanyúkáposztát, és ha tehetjük, 5-6 gerezd fokhagymát (vagy egy egész fejet) a vacsorához. Mi nagyon szeretjük, úgyhogy van, hogy hetente többször is esszük ezeket. Minket eddig ez megvédett minden baciból és minden betegségtől, már évek óta.

Alexandra írta...

Naponta 1-1 nagy dózisú C és D vitamin.

timus írta...

Még valami eszembe jutott erről, nemrég olvastam, és jól meg is lepődtem rajta, hogy a citrusfélék c-vitamintartalom szempontjából kb. a középmezőnyben helyezkednek el a zöldségek-gyümölcsök között. Toronymagasan elsők a paprikafélék (persze ilyenkor télen ki tudja mennyi van bennük?), a gyümölcsök közül pl. a kiwiben majdnem kétszer annyi C van, mint a citromban.
A méz is jó ötlet, állítólag antibiotikum-szerű fertőtlenítő hatása van. A fokhagymát is sok helyről hallom, de én képtelen vagyok lenyelni nyersen... :D

Vitamintartalom táblázat: http://www.pointernet.pds.hu/tini/diet/tablazat/20080221142239396000000800.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails