2011. január 5., szerda

Kókuszos-csokis szelet

Kísérletező kedvemben voltam és a sok citromos íz után vágytam valami csokisra. Adódott a recept, a klasszikus lemon bar, csak át kellett konvertálni csokisra. Extra bónuszként került rá a pirított kókuszreszelék, ami remek ízt adott neki. Arról nem is beszélve, hogy hamar össze lehet állítani. Egy jó tepsire való lesz belőle, 20 x 30-as volt az enyém.



Hozzávalók:  30 dkg liszt (2 bögre), 20dkg jéghideg vaj (1 bögre), 10 dkg porcukor, csipet só, 2 evőkanál kókuszreszelék, 2 evőkanál víz
A krémhez: 6 tojás, 8 dkg cukor, 10 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál keserű kakaópor
Tetejére: 8 dkg kókuszreszelék


1./ A tészta hozzávalóit a lisztet, a csipetnyi sót, a kókuszreszeléket, porcukrot kézzel dolgozzuk össze a hideg kockára vágott vajjal.
2./ Egy fél órára tegyük hűtőbe, majd béleljünk ki vele egy közepes méretű tepsit és jól nyomkodjuk az aljára.
3./ 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük aranysárgára. Vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
4./ Mikróba olvasszuk fel az étcsokoládét. Amikor kihült robotgéppel keverjük krémesre a tojásokat a cukorral és az étcsokoládéval és a kakaóporral.
5./ Öntsük ezt a csokis masszát a tésztára és tegyük vissza a sütőbe újabb 15 percre.
Felvágás előtt pihentessük néhány órára.
6./ A kókuszreszeléket száraz serpenyőben pirítsuk aranysárgára és tegyük a süti tetejére.

1 megjegyzés:

Szera írta...

Ma este sütöttem meg, holnap meglátogatnak minket a barátaink, holnap reggel szeletelem... :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails