2010. december 22., szerda

Tripla csokis sajttorta

Buche noel vagy csokitorta. Inog a mérleg, próbálom szűkítem a kört a karácsonyi vacsora desszertjéhez.
Az, hogy csokis, az biztos. Addig is itt egy másik csokis. Kissé tömény, de rendkívül finom édesség.
Még a Mikulás napi családi összejövetelre készült, de csak most jutottam el oda, hogy feltegyem.
Az ünnepi menü terhe egyébként nem nyomja a vállam, csak a desszertet viszem én.



Tripla csokis sajttorta

Tészta: 15 dkg keksz, összetörve, 1 evőkanál kakaópor, 5-6 dkg vaj
Krém: 50 dkg mascarpone, kb. 15 dkp porcukor, 1 evőkanál kukoricakeményítő, 3 tojás, 1 dl tejföl, 15 dkg étcsoki.
10 dkg fehércsoki, 3 evőkanál tejföl, 1 evőkanál porcukor

1./
A kekszmorzsát, a kakaóporral és a vajjal dolgozzuk össze és béleljünk ki vele egy 20 centis kerek tortaformát.
2./ A krémsajtot keverjük össze a porcukorral, az étkezési keményítővel, a tojásokkal és a tejföllel, legvégül forgassuk bele a felolvasztott étcsokoládét.
3./ Öntsük a kekszalapra. A formát kívülről csomagoljuk be alufoliával és vízzel félig megtöltött tepsibe állítva süssük 45-50 perc alatt készre.
4. / Amikor kihült tetejét kenjük meg a felolvasztott fehércsoki és tejföl keverékével.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails