2010. december 19., vasárnap

Mézes tiramisu

Tervezem az ünnepi menüt, gondolkodom még a karácsonyi fődesszerten is. Közben kipróbálásra került egy két új recept is, mint ez a mézes tiramisu. Kész mézeslapot használtam hozzá és igazi mézeshez méltón kellett egy nap, hogy az ízek teljesen összeérjenek.
Időhiányban küszködő háziasszonyoknak ideális. Közreadom itt is (megjelent korábban az NLC-n) hátha valaki kedvet kap hozzá.

Mézeslapos tiramisu


Hozzávalók:
200 g mézespiskóta lap (készen kapható), 2 dl feketekávé, 500 g mascarpone, 100 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 150 ml habtejszín, Holland kakaópor

1./ A habtejszínt verjük fel kemény habbá.
2./ A mascarponét habverővel dolgozzuk össze a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd forgassuk bele a keményre felvert tejszínhabot.
3./ A mézespiskóta lapot fektessük egy jénai tálba és locsoljuk meg kávéval. Kenjük meg a krém egyharmadával, majd fektessünk erre egy mézespiskóta lapot. Locsoljuk meg kávéval és fedjük be krémmel. 4./ Kerüljön rá ismét egy sor kávéval locsolt mézes piskóta lap, tetejét pedig kenjük be mascarponés krémmel. Szórjuk meg keserű kakaóporral és hűtőbe pihentessük néhány órára.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails