2010. december 22., szerda

Fehércsoki kikőr 2.0

Likőr, likőr hátán. Fehércsoki készül folyamatosan, megy a karácsonyi ajándékcsomagokba, mert ez a ház specialitása. Már kiéhezve várják. Közben készül a málna és kökény likőr változat is. 
Ez a recept kb. 2 éve már felkerült a blogba, most csak minimálisat változtattam rajta. A közeli patikában nem volt 96 %-os alkohol, csak 75%-os úgyhogy ez került bele. Fél decinként 500 Ft-ba kerül, magyarázta is a gyógyszerész, hogy nem nagyon érheti meg likőrbe tenni, de amikor elmondtam neki, hogy nem ez számít, hanem az íz, és hogy ez  most egy fehércsokis változat...szép lassan kikerekedett a hölgy szeme és percekig faggatott a pontos arányokról.
 
Fehércsoki likőr




Hozzávalók: 6 dl tejszín, 150 g fehércsoki, 4 tojás sárgája, 20 dkg porcukor, 1 kiskanál vaníliás cukor, kb.1,5 -2 dl 75 %-os gyógyszertári alkohol

1./ A tejszínt forraljuk fel a fehércsokival, majd félreteszem hűlni.
2./ Keverjük krémesre a tojások sárgáját a porcukorral, majd öntsük hozzá a langyos fehércsokis tejszínt. 3./ Tegyük vissza a tűzre egy kicsit sűrüsödni, melegedni, de forralni már nem. .
4./ Amikor kihűlt, keverjük bele az alkoholt. Töltsük üvegekbe.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails