2010. augusztus 6., péntek

Ricottás polentatorta, szilvával


Most éppen szilvával, de nagyon finom szederrel, vagy cseresznével is. Mikor éppen minek van itt az ideje. Korábban is volt próbálkozásom édes málé, vagy prósza ügyében. Ízlett is, de ez a recept állagra és ízre verta azokat. Egyre jobban szeretem az ilyen archaikus ízeket.

Ricottás polentatorta, szilvával
 

Hozzávalók: 15 dkg szilva, kimagozva, 15 dkg liszt, 15 dkg kukoricadara, 1 kiskanál sütőpor, 20 dkg cukor, 12 dkg vaj, 2 dl víz, 1 tojás, 80 ml brandy, egy narancs reszelt héja.
25 dkg ricotta, 2 evőkanál brandy, 2 evőkanál porcukor

A szilvát magozzuk ki és vágjuk félbe. Locsoljuk meg rummal. A vajat kissé olvasszuk fel és robotgéppel keverjük össze a cukorral és a tojással. Keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet, a kukoricadarát, adjuk hozzá a rumos szilvát és a vizet és a narancs reszelt héját. Keverjük össze. Egy kerek tortaformát (26 cm) béleljünk ki sütőpapírral és töltsük bele a tészta felét.
A ricottát keverjük össze a brandyvel és a cukorral és kenjük a tésztára. Kanalazzuk rá maradék masszát. Előmelegített sütőben kb 40 perc alatt átsül.

1 megjegyzés:

Ildy írta...

Ez nagyon jól néz ki.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails