Most éppen szilvával, de nagyon finom szederrel, vagy cseresznével is. Mikor éppen minek van itt az ideje. Korábban is volt próbálkozásom édes málé, vagy prósza ügyében. Ízlett is, de ez a recept állagra és ízre verta azokat. Egyre jobban szeretem az ilyen archaikus ízeket.
Ricottás polentatorta, szilvával
25 dkg ricotta, 2 evőkanál brandy, 2 evőkanál porcukor
A szilvát magozzuk ki és vágjuk félbe. Locsoljuk meg rummal. A vajat kissé olvasszuk fel és robotgéppel keverjük össze a cukorral és a tojással. Keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet, a kukoricadarát, adjuk hozzá a rumos szilvát és a vizet és a narancs reszelt héját. Keverjük össze. Egy kerek tortaformát (26 cm) béleljünk ki sütőpapírral és töltsük bele a tészta felét.
A ricottát keverjük össze a brandyvel és a cukorral és kenjük a tésztára. Kanalazzuk rá maradék masszát. Előmelegített sütőben kb 40 perc alatt átsül.
1 megjegyzés:
Ez nagyon jól néz ki.
Megjegyzés küldése