Egykoron tejjel, vagy aludtejjel készítették ezt a fajta sütit aminek több változata is él. A kukoricalisztet forró tejjel összekeverték, kevés cukorral megszórták és édesedni félretették néhány órára, majd zsírral kikent tepsibe öntötték, olvasztott zsírral, vagy lekvárral, dióval megszórták és kemencében megsütötték.
Erre most nem volt idő, úgyhogy a modernizált sietős varriáció lépett életbe, kefír, tejföl, szilvalekvár alakjában. Összekeverni, rápötyögtetni, sütő és már kész is.
Tepsis málé lekvárral
A hozzávalókat a lekvár kivételével keverjük össze és fektessük egy kisebb, sütőpapírral bélelet tepsibe. Kanalazzunk a tetejére lekvárt és 180 fokra előmelegített tepsibe süssük készre. Kb 30 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése