2009. november 18., szerda

Bögrés süti

A bögrés sütik nagy előnye, hogy nem kell méricskélni és hamar összedobja az ember. Csak összekutyulod a masszát, sütőbe teszed és már kész is.

A gyerekszoba rendezgetése és a nagy selejtezések közepette készült a gyors ebéd, egy rakott zöldséges rizses-húsos egytál, ami után egy kiadós házi és szintén gyors süti dukált. Így készült ez a diós bögrés süti, amibe bele került 2 púpos kiskanál holland keserű kakaópor is, ami most -számomra meglepő módon - elvitte a hangsúlyt a dióról. Általában diósabb szokott lenni.De így is finom lett!

Bögrés süti




Hozzávalók:  1,5 bögre (2,5 dl-es bögrével) fehér tönkölyliszt,  1 bögre nád porcukor,  1 kis doboz tejföl,  1,5 bögre darált dió,  3 tojás,  1 kiskanál sütőpor,  2 kiskanál holland kakaópor,  sárgabaracklekvár

Egy nagy tálba keverjük össze a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a diót. Egy másik tálba keverjük krémesre a cukrot a tojásokkal, majd öntsük a lisztes anyaghoz. Dolgozzuk össze a kétféle anyagot és adjuk hozzá a tejfölt is.
Egy közepes tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben 25 perc alatt elkészült.
Amikor langyosra hűlt vágjuk félbe és kenjük meg lekvárral.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails