Nem tudom, hogy ki hogy van vele, én ha almát eszem legtöbször levágom a héját.
Pedig micsoda pazarlás! Rengeteg vitaminanyag van benne. Szécsi Arytől az Ételtől lélekig c. könyv szerzőjétől tanultam egy egyszerű tea receptet, melyben sem az alma héja, sem csutkája nem vész kárba. Csak újrahasznosításra kerül. Így!
Almatea
Hozzávalók: alma héja, csutkája, vagy szeletkék, fahéj, szegfűszeg, méz, víz.
Forralj fel vizet (1 almához kb, 2,5 deci), tedd bele a gyümölcshéjakat, vagy vékony cikkekre vágott gyümölcsdarabkákat.
Fűszerezd fahéjjal, kevés anizsmaggal és főzd kb. 10 percig.
Adj hozzá egy kevés szegfűszeget, mézet. Sőt kerülhet még bele csipetnyi kakukkfű, vagy citromlé is. Szűrd le és kortyold.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése