2009. november 22., vasárnap

A la Provence


Könnyű, gyorsan öszedobható ebédre vágytam, lévén, hogy utolért megint valami vírus és hála a francia sajtok gyögyszemének, egy csomag Brie sajtnak, aszalt paradicsomnak és néhány szem fagyos brokkolinak isteni, ízletes ebéd kerekedett belőle.

Bár ez a lágy sajt Párizs környékéről származik és és az aszalt paradicsom is inkább olasz volt, mint francia, mégis valahgy egy dél vidéki parasztház verandáján tudnám ezt a fogást elképzelni, friss zöldsaláta, és egy pohár testes vörösbor társaságában. Ami most ugye az antibiotikum miatt szóba sem jöhet.

Azért, hogy ehhez a képzetemhez kicsit közelebb kerüljek megszórtam egy kevés francia fűszerkeverékkel is.


Aszalt paradicsomos, brokkolis, briesajtos lepény


Hozzávalók: 100 g brie sajt, 500 g mirelit leveles tészta, sok szem aszalt paradicsom,  3-4 maroknyi brokkoli
  Provence fűszerkeverék: kakukkfű, rozmaring, majoranna, bazsalikom keveréke, egy kiskanálnyi mozsárban elmorzsolva

 Felengedtem majd kinyújtottam a leveles tésztát.

Kibéleltem vele egy kisebb tepsit. Csíkokban elterítetem rajta a brokkoli, a paradicsomot és a vékony szeletekre vágott sajtot. A megmaradt sajjtal megszórtam a brokkolit. Végül meghintettem a fűszerkeverékkel.
25 perc alatt minden puhára sült.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails