2013. március 22., péntek

Street food otthon: quesadilla ( mexikói melegszendvics)


A gyros után, ez a család legújabb kedvence. Főleg, anyucié, mert a sógorom által pálcikaembernek becézett nagyobbik csemete is jóízűen falatozik belőle,(igaz, „hurrá pita lesz vacsorára” felkiálltással közelít feléje) és mert nem igényel hosszú tartózkodást a konyhába. Ami azért néha a magamfajta számára is előny.
Mi kell hozzá?
Tortillalap – ez ma már nem csak a Culinarisban, de szinte minden nagyobb közértben kapható.
Készülhet félbehajtva is, de én jobban szeretem pizzalapként használni, megkenni, feltéteket rátenni, majd másik tortilla lappal befedni. Az összetapadást segíti, ha vizes kézzel benedvesítjük az egyik lap szélét és úgy nyomjuk össze a másikkal.
Palacsintasütőben hihetetlen rövid idő alatt kb . fél -1 perc alatt megsül. Olaj nem kell alá, mert attól keményebb, ropogósabb lesz csak.
Ezúttal marhahúsos raguval töltöttem:
Hozzávalók: kb.25-30  darált marhahús, 1-2 kiskanál fajitas mexikói fűszerkeverék, 1-2 evőkanál paradicsompüré, só, lapka sajt.
A húst kevés olajon pároljuk-pirítsuk meg, fűszerezzük, adjuk hozzá a paradicsompürét.
Kenjük meg ezzel a raguval az egyik tortilla lapot, tegyünk rá csíkokban lapka sajtot, nedvesítsük be a peremét, és fedjük be egy másik lappal.
Palacsintasütőben mindkét oldalát süssük meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails