Ez egy nagyon szerethető süti, mivel csak a krémet kell elkészíteni
hozzá, az ostyalap adva van. Azonban a címmel ellentétbe nem ajánlom
elkészítését az ut'só pillanatra, mert néhány óra pihenés kell neki a
hűtőben.
Hozzávalók:
• 1 csomag ostyatortalap
• 4 tojás sárgája
• 10 dkg cukor
• 5 dkg darált mogyoró
• 20 dkg vaj vagy margarin
• 10 dkg étcsokoládé
A
krémhez vízgőz felett keverjük krémesre a tojások sárgáját a cukorral,
majd adjuk hozzá az ugyancsak vízgőz felett megolvasztott csokoládét,
legvégül a darált mogyorót. Amikor a massza langyosra hűlt, keverjük
bele a vajat, és tegyük a hűtőbe egy kis időre, hogy a krém jól
lehűljön.
Az ostyalapokat vizes kézzel simítsuk át, így hamarabb
puhul, és kenjük meg a krémmel. 4-5 réteg ostyát kenjünk meg úgy, hogy a
tetejére is jusson a krémből. Egy éjszakára tegyük a hűtőbe, és másnap
szeleteljük fel.
További receptötleteket pedig itt kaphattok tőlem ahhoz, hogy milyen fincsi dolgok készülhetnek még a készen vásárolt ostyalapból!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése