2013. március 5., kedd

Amikor a csoki sörözik: Barna sörös brownie




Vitathatatlanul kellemes feladat csokis süteményeket tesztelni, majd kísérletezni újabb és újabb ízeken, bár, ha ez 36 órán belül történik folyamatosan, akkor azért még a magam fajta csoki fun vagy chocoholist is telítődik. De a blogra fel kell tennem a legújabb kedvencemet.

Amit viszont bizton állíthatok, hogy ez a sörös brownie, bár milyen meglepő, de valami remek ízkombinációt ad ki. Én a recepthez Soproni Démont használtam. És bár úgy ajánlottam, hogy "felnőtt változat", 6 éves lánykám is sűrűn vette a fordulókat a süteményes tálka felé.

Viszont azt kell, hogy mondjam, könnyen el lehet rontani! Ehhez elég 2-3 perccel tovább pihennie a sütőben és már nem olyan lágy, krémes a belseje. Vagyis elvész a varázsa! 23-24 perc után zárjuk el a sütőt és vegyük ki!


Barna sörös brownie





Hozzávalók:
100 g étcsokoládé, 100 g tejcsokoládé, 200 g margarin, 200 g cukor,  3 tojás, 30 g kakaópor, 200 ml barna sör, 125 g liszt
A tetejére: porcukor

1./ 180 fokra melegítsük elő a sütőt. Egy közepes tepsit (20 x 30 cm) béleljünk ki sütőpapírral.
2./ Gőz felett olvasszuk fel az étcsokoládét, a tejcsokoládét és a vajat, keverjük bele a kakaóport, majd tegyük félre langyosodni.
3./ Közben a tojásokat keverjük krémesre a cukorral. Dolgozzuk össze a felolvasztott csokival, majd kisebb adagokban adjuk hozzá a barna sört.
4./ A lisztet szitálva adjuk hozzá, és keverjük át egy fakanállal.
5./ Öntsük a tepsibe a masszát, és 23-25 perc alatt süssük készre. Az első 5 percben magasabb hőfokon, aztán csökkentsük a hőmérsékletet 160-170 fokra. A sütőből kiemelve hintsük meg porcukorral.

Eredetileg megjelent az nlc-n.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails