2012. március 18., vasárnap

Bögrés mákos 2.0


Ez olyan süti, amelyiknél simán fel lehet rúgni  a szabályokat! Nem kell dekákat méricskélni, nem kell külön tálkába eldolgozni a  száraz és folyékony hozzávalókat, csak az egészet egy nagy tálba dobálni és összekeverni. És finom és ehető. És a csokikrém nagyon is elkél a tetejére. A bedobós mákosom egyszerűsített változata!

Hozzávalók: 2 bögre liszt,1 bögre egész mák,2 kiskanálnyi szódabikarbóna, 1 bögre kristály cukor, 1 bögre porcukor, 2 tojás,1 kis doboz joghurt,1 joghurtos pohár tej, 1 joghurtos pohár olaj
Máz: 5 dkg puha margarin, 3-4 evőkanál porcukor, 1 evőkanál keserű kakaópor


1./ Keverjük össze a száraz hozzávalókat: liszt, mák, szódabikarbóna, cukor.
2./ Adjuk hozzá a tojásokat, majd a folyékony hozzávalókat: joghurt, olaj, tej.
3./ Forgassuk össze és egy közepes (kb. 30 x40 -es) tepsibe öntve 180 fokon süsük 25-30 percig.
4./ Keverjük össze a máz hozzávalóit és a kihűlt piskóta tetejére kenjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails