2011. július 31., vasárnap
Szederlikőr
A júliusi időjárás hatására elkezdtem a karácsonyi likőrgyártást. Hetek óta olyan gyönyörű szedreket lehet kapni, hogy jár az agyam, milyen formában tudnám még feldolgozni. (Szörp és a dzsem már megvolt, recept majd következik, amint útolérem magam!). A recept legnehezebb része a türelem; játék az idővel, mert a hozzávalókat hetekig kell érni.
Hozzávalók: 250 g érett szeder, 150 g fehér kandishcukor, 1 rúd fahéj, 7 dl pálinka
1./ Mossuk meg a szedreket és a cukorral tegyük egy nagyobb befőttes üvegbe.
2./ Dobjuk hozzá a fahéjat és öntsük fel pálinkával.
3./ Sötét, hűvösebb helyen 6-8 hétig érleljük. Ekkor szűrjük le és töltsük át üvegbe. Egy-két hét állás még jót tesz neki.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
De jó kis karácsonyi ajándék lesz belőle. Tetszik ez a recept, én málnából készítettem már hasonlót. :)
Megjegyzés küldése