2011. július 15., péntek

Csokitorta, the best!

A görög konyha előtt azonban lenne néhány aktualitás.


A gyerkőc betöltötte az 5-t, és eme nemes alkalomból nem is tudott mást elképzelni, csak csokitortát. Én meg kerestem a recepteket, mivel valami újdonsággal akartam előrukkolni, ugyanakkor óvatos is voltam, mivel a legutóbbi vajalapú csokikrémem - túlverés hatására - alaposan betúrosodott.
Piszkénél mindig jó recepteket találok, most előkerült az Ő csokitortája az éterből. Kicsit személyre szabtam, mert nem volt példul itthon mogyoró, így a tésztája kakaós lett.A krémnél a kevésbé hedonista változatot vállaltam és tetejét szederrel díszítettem. Isteni lett!

Szedres csokitorta

Hozzávalók: a piskótához: 5 tojás, 5 evőkanál. cukor, 3 ek. liszt, 2 keserű kakaópor, 1 kiskanál sütőpor
A ganache-hoz:30 dkg étcsokoládé, 3,5 dl tejszín, kb. 8 dkg porcukor
Díszítéshez: szeder, tortazselatin18 centis tortaforma





A tojások fehérjéjét verjük kemény habbá, majd keverjük krémesre a tojások sárgáját a cukorral.  A cukros tojássárgához adjuk hozzá átszitált lisztet, sütőport, kakaóport. Legvégül forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

Előmelegített sütőben, 170-180 fokon kb. 35 percig sütöttem

Forraljuk fel a tejszínt és tördeljük bele a csokoládékat.Kevergessük, tegyük vissza a tűzre, hogy sűrűsödjön. Ízesítsük ízlés szerint porcukorral (nekem belement 4-5 evőkanálnyi) és szobahűmérsékleten hagyjuk kihűlni. Néhány órára tegyük be a hűtőbe.
Mivel sűrű, kenhető krémet kaptam, nekem nem kellett már tovább felverni.
A tortát 3 rétegre vágtam és a krémmel megkentem. Oldalára és a tetejére is jutott bőven.
A tetejét megszórtam szederrel és vízzel higított zsalatinport locsoltam rá.

Tipp: legközelebb a csokis rétegek is kapnak néhány szem szederdarabot, mert nagyon jól illik hozzá ez a gyümölcs!

1 megjegyzés:

Petra írta...

Szia! Csodás ez a recept. Már a képen is látszik, hogy isteni.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails