2011. július 24., vasárnap

Krisna-völgyben jártunk


Pénteken, gyönyörű napsütéses időbe érkeztünk meg a somogyvámosi Krisna-Búcsúba.
Már a völgy bejárata nyugalommal tölti el az embert, ahogy besétál az ösvényen. A tó fölé nyúló pagodák, üldögélésre, elmélyülésre öszötnzik az embert.. ha nem lenne annyi látogató, aki fotózni akarja kis családját ott....
A Balaton számomra amúgy is amolyan szakrális központ, csak ülök a parton, vagy a hegyoldalba, nézem a tájat és megnyugszom és feltöltődöm.



A kellemes séta első állomása az iskola. 2009 júliusától államilag elismert akkreditált intézményként működik. A gyerekek a közösség keretein belül sajátítják el az alaptantervben előírt és a védikus ismeretekkel kiegészített tudást.



 Az állatok ökologikusan kezelt legelőkön legelnek, igényeiket kielégítő tartási technológiát alkalmaznak, ennek köszönhetően hatalmasra nőnek, bőségesen adnak tejet, és az álatok élettartalma rekordidőket ér meg. A szántóföldi munkálatokat is elektronizált gépek helyett ökrök segítségével végzik.


Jól eléldegél itt a zebu, az indiai szarvasmarhafajta, amelyik remekül tűri a szárazságot. Bár sajnos a gyereknek beígért bocisimogatás elmaradt.Minden boci az anyukája mellett heverészett a karámban.
Nem úgy mint az én lányom, aki csak akkor nem kalandozott el látótávolságon kívülre, amikor egy fotógépet kapott a kezében és azzal minden fűszálat megörökített.


A mézben áztatott gyógynövények hatása mintegy a hatszorosára növekszik. A Hanumán márkanevet viselő termékek már számos díjat nyertek. Méhviasz és olívaolaj hozzáadásával hatásos sikerű gyógykenőcsök készülnek belőle.


A kenőcsök megvásárolhatók, akárcsak a gyógynövények hozzáadásával készült mézek (van külön nőknek ajánlott, vagy nyugtató hatású, illetve légúti problémák kezelésére is. Kb. 1500 Ft-os áron), a natúr szörpök (eper, bodza, ribizli 750 Ft-tól) a Búcsúban megvásárolhatók.



Az étteremben az ízlelőbimbók kerültek próbára. Jázmin rizs mellé jól illik a csicseriborsó szabji, tűzdelt nyárs pakora (padlizsán, paprika, sajt, ananász, olívabogyó) valamint a pikánsan édes-csípős paradicsom csatni. Számunkra már megszokott ízek. Egy kicsit sajnáltam, hogy nem volt sokkal nagyobb választék.
Utána jöhet valami desszert, mint a Halava, darapuding meggyel, vagy a Gaja, a leveles, rózsavizes sült tészta.
A forróságban pedig remek szomjoltó a rózsavízes limonádé. Repetázni érdemes belőle! Én legalább 3x tettem.
Volt főzőshow két helyszínen is, a kiváncsiskodóknak.
A késő délutánt sajnos egy rövid, ámde annál kiadósabb nyári zápor zárta le.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails