2011. május 28., szombat

Márványos muffin nutellával


A nagy hallgatás ellenére zajlanak velem az események, régi szenvedélyemnek hódolva ismét saját magam gyártom a kozmetikumaimat, házi "csodaszereimet" erről majd valószínűleg a Csatnin fogok beszámolni, mert kész sütögetés az egész kakaóvajból, shea vajból, kokuszvajból stb. mikor mi van otthon! Gőzerővel készülök a holnapi Kejfeljancsira is és belekezdtem a Dukan-diétába. Erről viszont majd itt a Marmaladon írok...eljutottam egy izgalmas könyvbemutatóra Lénárt Gitta édes nyers ételekből összeállított könyve kapcsán...szóval nem unatkoztam.
A szénhidrátmegvonó diéta elkezdése előtt még azonban befalltam néhány süteményt, mint ezt a muffint, hogy a későbbiekből legyen mitt elvonni :-))

Márványos muffin nutellával

Hozzávalók ( kb.24 darab muffinhoz): 45 dkg liszt, 20 dkg kristály cukor, 2 dl étolaj, 2 db egész tojás, 2 dl tej, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 1 csipet só, 50g (fél tábla) étcsokoládé, 1 kiskanál reszelt citrom héja, 3 evőkanál nutella

1. Egy tálba keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a csipetnyi sót, kakaóport és a reszelt citrom héját.
2. Egy másik edénybe dolgozzuk össze a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá az olajat, és a tejet is.
3. A száraz anyagokat lazán keverjük össze a tojásos, olajos masszával.
4. Vegyük el a massza 2/3 részét és adjuk hozzá a felaprított csokidarabkákat. A megmaradt masszában keverjük el a nutellát.

5. A muffinsütőt béleljük ki papírkosárkákkal és kanalazzuk bele először a csokidarabkás masszát, majd a tetejére a nutellás anyagot. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt elkészül.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails