2011. március 10., csütörtök

Zöldet minden nap! Serpenyős brokkoli.


Zöldet minden nap! Ezzel az elhatározással ébredtem valamelyik reggel. Kicsi Vuhoz hasonlóan megérintett a tavasz beköszönte. Szándékom szerint mostanában a főétkezéseim nagy részét valamilyen zöld színű zöldség fogja kitenni.Már alig várom a medvehagyma, és a spárga szezonját is!
Elsőnek a brokkoli lett a nyerő, de került mellé cukkini, paradicsom, fokhagyma és csirke is. Mindez egy serpenyőben összepirítva, fedő alatt párolva sóval, borssal, kevés citromlével ízesítve. Remek, kalóriaszegény egytál étel. A nagyobb étkűeknek tészta körettel.

Hozzávalók: 1 kisebb brokkoli, 1 cukkini, fél csirkemellfilé felkockázva, 2 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, citrom, 1 kiskanál szezámolaj
Kevés olajon pirítsuk meg a felkockázott csirkehús, majd adjuk hozzá a feldarabolt brokkolit, cukkinit, paradicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával. Löttyintsünk egy kevés vizet alá és fedő alatt pároljuk puhára. Legvégül locsoljunk meg kevés citromlével.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails